pixel

Свържете се с нас

0889 77 88 88

Изпратете ни съобщение!

Вашите данни:

Съобщение:

Съобщението Ви беше изпратено успешно. Close this notice.


Здравна застраховка

Запитване за здравна застраховка

Застраховано лице

Ниво на защита лева

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Застраховка за цялото семейство

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Автомобилна застраховка

Запитване за автомобилна застраховка

Данни за контакт:

Вашата кола:

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Застраховка на имущество

Запитване за имуществена застраховка

Данни за контакт:

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Застраховка за пътуване

Запитване за туристическа застраховка

Данни за контакт:

Пътуване

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Застраховка на бизнеса

Запитване за бизнес застраховка

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Застраховка транспорт

Запитване за транспортна застраховка

Данни за контакт:

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.

Ако при ПТП виновният водач на автомобила няма валидна застраховка Гражданска отговорност, а аз нямам застраховка Каско, какво да направя?

Задължително трябва да позвъните в полицията. На виновника се съставя АКТ, а Вие трябва да предявите претенция към Гаранционния фонд.

Прочетете още

Какъв е размерът на глобата, ако нямам сключена застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите?

Временно отнемане на свидетелство за управление на моторно превозно средство на водач, който управлява без застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите.

Глобата за физически лица е в размер на 250лв., а за юридически лица 2000лв., съгласно Кодекса за застраховане.

Лице, което не е собственик и управлява моторно превозно средство, във връзка с чието притежаване и използване няма сключен и действащ договор за задължителна застраховка Гражданска отговорност се наказва с глоба от 400 лв.

В задълженията на водача на автомобил влиза да носи документ за сключена застраховка Гражданска отговорност за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке.

Също така водачът е длъжен да залепи стикера, който получава при сключване на застраховката в долния ляв ъгъл на предното стъкло на автомобила.

Прочетете още

Как се определя цената на застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите?

Техническите характеристики на моторното превозно средство като: вид на моторното превозно средство, обем на двигателя, брой места, както и територията, на която ще се използва, определят цената на застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите. Също така определяща за тарифата по застраховка Гражданска отговорност е и възрастта на водача.

Прочетете още

Каква застраховка ми трябва?

Задължителните застраховки се сключват с цел да предпазим тези, за които носим отговорност, затова и наименованието им обикновено е свързано с думата „отговорност“. Такива застраховки са: гражданска отговорност, застраховка трудова злополука, отговорности на адвокати, архитекти, конструктори и други. Всеки, притежаващ моторно превозно средство или упражняващ някоя от изброените професии, е задължен, освен заради личната си отговорност и от закона, да сключва такава полица.При доброволните застраховки отговорът на този въпрос е индивидуален за всеки.

Застраховка Автокаско ще Ви спести главоболията и загубата на време при евентуален инцидент или кражба на превозното средство.

Застраховка Имущество – помислете какво би могло да се случи с Вашия имот. Макар и по – редки, рисковете за собствениците на имущество си остават големи. Застраховката покрива рискове от пожар, кражба, земетръс, умишлен или случаен неприятен инцидент с недвижимата Ви собственост.

Медицинска застраховка за пътуване в чужбина – покрива непредвидени медицински разходи при престой или пътуване в чужбина.

Прочетете още

При загубена, но валидна полица Гражданска отговорност със стикер на прозореца на автомобила ще имам ли проблем, ако ме спрат?

При проверка от органите на реда е препоръчително да имате у себе си , зеленото картонче което се издава заедно с полицата и стикера. Ако сте го изгубил е необходимо преиздаването му и подмяна на стикера.

Прочетете още

Мога ли след първа вноска по сключена застраховка да сключа нова при друг застраховател?

Можете да сключите нова застраховка Гражданска отговорност, но едва след като текущата бъде прекратена. Вариантите за прекратяване са да изчакате 14 дневния гратисен период от датата на падежа на втората Ви вноска, след което на 15-тия ден, полицата автоматично се анулира от компанията. Другият вариант е да посетите офис на Застрахователната компания и да поискате анулиране.

Прочетете още

Информация

Сигма Консулт ЕООД

София, жк. Манастирски Ливади,
ул. „Тодор Джебаров“ бл. 33 А, партер

За контакт

office@sigmaconsult.eu

0889 77 88 88

02 4653 129
0884 460 807