pixel

Свържете се с нас

0889 77 88 88

Изпратете ни съобщение!

Вашите данни:

Съобщение:

Съобщението Ви беше изпратено успешно. Close this notice.


Здравна застраховка

Запитване за здравна застраховка

Застраховано лице

Ниво на защита лева

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Застраховка за цялото семейство

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Автомобилна застраховка

Запитване за автомобилна застраховка

Данни за контакт:

Вашата кола:

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Застраховка на имущество

Запитване за имуществена застраховка

Данни за контакт:

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Застраховка за пътуване

Запитване за туристическа застраховка

Данни за контакт:

Пътуване

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Застраховка на бизнеса

Запитване за бизнес застраховка

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.


Застраховка транспорт

Запитване за транспортна застраховка

Данни за контакт:

Вашето запитване е изпратено успешно. Close this notice.

Преди да стегнем куфарите

 

Пътуването в чужбина носи със себе си много приключения и вълнуващи моменти. Въпреки това, не можем да пренебрегнем факта, че всяко пътуване може да бъде съпътствано от непредвидими ситуации. Една от най-важните подготовки, които можем да направим, е да сключим застраховка за пътуване в чужбина. Ето защо това е важно:

 1. Медицинска помощ: Застраховката ни осигурява специализирана медицинска помощ при злополука или внезапно заболяване. Това включва покритие за лечение, хоспитализация, дентални услуги и дори репатриране до родината.
 2. Загуба на багаж: Ако загубим багажа си или той се забави, застраховката ще ни помогне да покрием разходите за необходимите предмети и дрехи.
 3. Отговорност към трети лица: Ако причиним вреди на други хора или техни имущество, застраховката ще ни предпази от финансови последици.
 4. Прекъсване на пътуването: В случай на неочаквани обстоятелства, като например заболяване или семейни проблеми, застраховката ще ни помогне да прекъснем пътуването и да се върнем у дома.
 5. Спокойствие и безгрижност: Застраховката ни дава увереност, че сме подготвени за всяка ситуация, която може да възникне по време на пътуването.

Заключение: Застраховката при пътуване в чужбина е нещо, което не трябва да пренебрегваме. Тя ни предпазва от финансови и здравни рискове и ни дава спокойствие, че сме подготвени за всяка една ситуация.

Прочетете още

Кола на лизинг

Защо да изберем автомобил на лизинг?

Ако предстои покупка на автомобил и лизингът е вариант за вас, вероятно се задават много въпроси. По-долу ще разгледаме някои от предимствата на лизинга и защо може да бъде изгоден избор:

 1. По-нов автомобил: Лизингът ви позволява да карате с години по-нова кола, отколкото можете да си позволите при покупка в брой. Това означава по-сигурна, по-комфортна и по-динамична кола с по-добър имидж. Освен това, можете да имате автомобил в гаранция, без непредвидени разходи за ремонти и обиколки по сервизи.
 2. Фирмени предимства: Фирмите могат да използват данъчен кредит при оперативен лизинг или при определени автомобили (например N1 или 6+1 места). Това може да бъде изгодно за бизнеса ви.
 3. Лихви и разсрочено плащане: Лизингът е алтернатива на кредита, особено ако нямате достатъчно средства за покупка на автомобил на разсрочено плащане. Ниските лихви и гъвкавите условия правят лизинга привлекателен за много хора.
 4. Удобство и гъвкавост: Лизингът ви освобождава от грижите за ремонти и обслужване. Вие просто се наслаждавате на шофирането, а всички грижи са на лизинговата компания.
 5. Икономия на време и усилия: Процесът на покупка на автомобил на лизинг е по-бърз и по-лесен в сравнение с купуването на автомобил в брой.

Заключение: Лизингът предоставя множество предимства, които го правят изгоден избор за много хора. Преди да вземете решение, разгледайте внимателно вашите нужди и възможности, за да изберете най-добрия вариант за вас.

 

Прочетете още

Защо да си закупя кола на лизинг?

Лизингът може да бъде изгодна алтернатива на покупката на автомобил, особено ако не разполагате с достатъчно средства за закупуването му на разсрочено плащане. Предимствата на лизинга включват:

 1. Намалени разходи за покупка: Лизингът ви позволява да закупите автомобил, който може да е по-скъп от този, който бихте могли да си позволите да закупите на разсрочено плащане или с кредит. Това е така, защото при лизинга вие не плащате цената на автомобила, а само месечните вноски за неговото ползване.
 2. По-малки месечни вноски: Месечните вноски при лизинга обикновено са по-малки от тези при кредит или разсрочено плащане, тъй като плащате само за ползването на автомобила, а не и за неговата цена.
 3. По-малко начислени лихви: Лихвите при лизинга обикновено са по-малки от тези при кредит или разсрочено плащане.
 4. По-малко начислени такси: При лизинга обикновено има по-малко такси и такси за регистрация и транспорт.
 5. Ползване на нов автомобил: Лизингът ви дава възможност да ползвате нов автомобил, който е под гаранция и не изисква сервизни услуги.
 6. Лесна замяна на автомобила: При лизинга можете да замените автомобила си по-лесно и по-евтино, отколкото при продажба на стария и закупуване на нов.
 7. Данъчни облекчения: Лизингът може да предостави данъчни облекчения за фирми.

За повече информация относно предимствата на лизинга или оферта от водещите  компании можете да се обърнете към нас.

Прочетете още

Защо е важно родителите да сключат застраховка на децата си?

Застраховката на децата е важна, тъй като децата са изложени на рискове, като например заболявания, злополуки и други нещастни случаи. Застраховката може да предостави защита на децата в случай на нещастен случай и да помогне на родителите да платят разходите за лечение и други медицински услуги.

Съществуват различни видове застраховки, които могат да бъдат закупени за децата. Например, може да се закупи здравна застраховка, която да покрива разходите за лечение в случай на заболяване или злополука. Освен това, може да се закупи и застраховка от злополука, която да предоставя защита в случай на нещастен случай.

Застраховките могат да бъдат индивидуални, семейни или групови. Груповата здравна застраховка се предлага от работодателя и покрива рисковете на служителите на дадена фирма. Семейната здравна застраховка е предназначена за членовете на едно семейство и покрива рисковете, произтичащи от заболяване или злополука. Индивидуалната здравна застраховка е предназначена за единични лица и покрива рисковете, произтичащи от заболяване или злополука.

Застраховките могат да бъдат трудни за избор поради много фактори, които трябва да се вземат под внимание. Преди да изберете застраховка, е важно да оцените своите нужди и да разберете какво точно търсите. Ако пък искате повече информация относно видовете застраховки, може да се свържете с нас.

Прочетете още

Какво да направя когато участвам в ПТП ?

Ако сте участник в пътно-транспортно произшествие (ПТП), е важно да следвате определени стъпки. Ако има ранени, трябва да се обадите на бърза помощ и да предоставите пълна информация за мястото на инцидента и броя на пострадалите. Ако няма ранени, трябва да се уверите, че местопроизшествието е добре осигурено и да се уверите, че никой не е пострадал. След това трябва да се обадите на полицията и да предоставите информация за мястото на инцидента и броя на автомобилите, замесени в ПТП.

Ако сте виновник в ПТП, трябва да уведомите своя застраховател за произшествието. В случай, че има щети, трябва да изчакате полицията да пристигне на мястото на инцидента и да попълните констативен протокол.

Прочетете още

Как да избера правилната за мен здравна застраховка ?

Изборът на подходяща здравна застраховка може да бъде труден, тъй като има много фактори, които трябва да се вземат предвид. Преди да изберете здравна застраховка, е важно да оцените своите нужди и да разберете какво точно търсите.

За да изберете най-подходящата за вас здравна застраховка, можете да вземете предвид следните критерии 1:

 • Оценка на риска: Започнете с оценка на рисковете, пред които може да се изправите вие и вашето семейство. Различните житейски ситуации изискват различни видове застраховки. Идентифицирайте потенциалните рискове и уязвимости, за да приоритизирате  нуждите си.
 • Бюджет: Оценете своя бюджет и финансови възможности. Въпреки че застраховката е решаваща инвестиция, тя не трябва да натоварва вашите финанси. Балансирайте покритието и премиите, за да намерите полица, която се вписва удобно във вашия бюджет.
 • Видове: Запознайте се с различните налични видове застраховки, като застраховка живот, здравна, автомобилна, имуществена и бизнес застраховка. Всеки тип служи за специфична цел, така че да направите правилния избор на тези, които отговарят директно на вашите уникални нужди.

След като сте оценили своите нужди и сте запознати с различните видове здравни застраховки, можете да започнете да търсите подходящата за вас полица. За повече информация относно здравните застраховки в България, може да ни потърсите или да направим онлайн среща за удобно за вас и нас време

Прочетете още

Застрахован ли е търговският ти обект?

Имате магазин, заведение, хлебарница, аптека или друг търговски обект? Всичко е прекрасно и изкарвате добри пари. Но, представете си, някой ден става наводнение, някой се опитва да Ви ограби или да изпочупи всичко, какво ще правите тогава? Разбира се, всеки се моли това да не се случва. Но само с молитви няма да стане нищо. Най-добре е да помислите за бизнеса си и да направите застраховка на търговския Ви обект.

 

Защо търговският Ви обект има нужда от застраховка?
Както вече споменахме, има доста лоши неща, които могат да се случат в търговския Ви обект. Освен гореизброените, много често се случва да има счупване на витрини. При такъва случаи, ако имате застраховка, просто завеждате щета и проблемът се решава. Въпрос е само на малко време. А ако нямате застраховка, ще трябва да извадите пари от собствения си джоб. Да, и застраховката струва пари, но доста по-малко, отколкото струва плащането на която и да е евентуална щета. Средната цена на една такава полица е 150 лева на година.

 

Защо да застраховате мястото, след като не е Ваше и сте под наем?

Разходите за наводнението, кражбата или вандализъма ще трябва да ги поемете Вие. Хазяинът не плаща нищо и всяко едно такова нещо е за сметка на наемателя. При всички положения е най-добре да имате сключена имуществена застраховка с избрани от Вас покрития. По този начин няма да се притеснявате за търговския обект, каквото и да се случи.

 

Ако вече сте решили, че искате да направите застраховка на Вашия търговски обект и търсите повече информация, можете да си насрочите кратка, но изчерпателна онлайн консултация с нас чрез този линк:

Прочетете още

Нови промени по застраховка Гражданската отговорност

Завишение за физически лица по застраховка “Гражданска отговорност”
Уведомяваме Ви, че от днес, 27.10.2022 г., застрахователните компании отчитат и прилагат завишение за всички физически лица по задължителна застраховка “Гражданска отговорност на автомобилистите”.

Кои водачи ще бъдат засегнати от завишението?
В случай, че имате вина за определен брой причинени ПТП-та, ще имате процент увеличение на премията, която трябва да заплатите по полицата. Тези данни имат давност в продължение на 5 години.

За 1 ПТП с размер на претенциите до 1000 лв. вкл., завишение не се прилага. За 1 ПТП с размер на претенциите над 1000 лв., има 25% завишение. А за повече от 1 ПТП, независимо от размера на претенциите, има 100% по-висока цена за застраховката.

Има ли други промени, свързани със застраховка “Гражданска отговорност”?
Всяко друго нещо, което е свързано със задължителна застраховка “Гражданска отговорност на автомобилистите”, остава без промяна. Отново ще можете да плащате еднократно, на две или на четири вноски. Припомняме Ви, че имате 14 дни гратисен период измежду вноските.

Ако имате нужда от повече информация или от онлайн среща с нас, винаги сме готови да отделим време. Можете да си насрочите консултация в удобен за Вас час, като ползвате този линк: https://sigmaconsult.bg/kontakti/

 

Прочетете още

Насрочете си среща по Viber с нас

Направете си резервация при нас чрез Viber

На колко от нас ни се е случвало да пропуснем да се обадим и да си запишем час за консултация със специалист? Без значение дали е с лекар, банкер, брокер в забързаното ежедневие покрай нас винаги има хора и шум или обстоятелствата просто не са подходящи.

Докато шофирате не може да се обадите, в градския транспорт има твърде много хора. Казвате си, че ще се обадите в обедната почивка, но в графика се появява спешна среща, която не може да откажете. Към края на работния ден вече сте прекалено уморени и единственото, което искате, е да се приберете и вечеряте спокойно със семейството си без електронни устройства.

Ние в Сигма Консулт напълно разбираме как се чувствате. Ето защо в последните месеци работихме усилено и създадохме нова функционалност към нашия сайт, която днес официално искаме да ви представим.

Вече може само с няколко клика да си запазите час при нас по Viber в удобно за вас време. По време на онлайн срещата заедно ще изберем най-подходящата застраховка за вас.

Постарахме се процесът да е максимално улеснен. Нужни са ви две, три минути, в които да сравните вашия и нашия график и да направите резервацията си при нас.

Как работи платформата?

 1. Избирате датата, която ви е удобна.

2.Избирате часа, в който искате да се осъществи срещата. Натискате бутона Потвърдете.

3.Попълвате минимума лични данни, които са необходими, за да обработим заявката ви– име, имейл, телефон. Натискате бутона Планирайте моята среща.

И това е всичко!

На посочения от вас имейл адрес ще изпратим покана за среща, която удобно може да сложите в календара си. В избрания ден и час очаквайте обаждане от Сигма Консулт. По време на онлайн срещата ще може заедно да изберем правилната застраховка за вас.

Не се колебайте и си направете резервация при нас от тук. Лесно е!

 

Прочетете още

Защо е добре участниците в някои спортове да са застраховани?

Много хора търсят приятни спортни изживявания – както през зимата, така и през лятото. Те искат да практикуват спорт, който е изпълнен с малко повече адреналин. Затова често ходят на уроци по кайтсърф през лятото, на обучения по ски или сноуборд през зимата. Но тези активности изискват взимане на мерки за безопасност и сигурност, за да може приключението да протече нормално. Ето кои три основни неща е нужно да спазвате, за да сте в пълна безопасност по време на практикуването на тези дейности:

– трябва да бъдете с екипировката през цялото време;
– необходимо е да изпълнявате това, което инструкторът казва;

– застраховайте се.

 

Застраховката включена ли е в урока по летни и зимни спортове?
Не всеки инструктор включва застраховка в урока си. На клиентите ще кажем, че е добре, ако това е така, те да поемат инициатива и да се застраховат преди да се включат в подобни приключения. А на инструкторите ще кажем, че с нас е лесно да включат застраховка към урока си. Знаем, че е досадно да се изпраща информация и документи за всеки един отделен клиент, но ние имаме ефективно решение по този въпрос. Свържете се с нас и ще обясним как това може да стане – бързо и удобно. По този начин всички ще се чувстват по-сигурни по време на урока – и обучаващи се, и инструктори.

Какви са предимствата на застраховането при практикуване на такъв вид спортове?

 • В случай, че има пострадали, спасителната операция и транспортирането им до място за оказване на спешна медицинска помощ е осигурено, дори на труднодостъпните планински места.
 • Освен че злополуките са много неприятни, те носят със себе си и разходи. Може да си спестите някои от тях.
 • Има възможност в застраховката да се включи гражданска отговорност, която покрива нанесени вреди на трети лица.
 • Ще се чувствате напълно сигурни по време на преживяването, когато сте взели всички мерки за безопасност.

Прочетете още

Информация

Сигма Консулт ЕООД

София, жк. Манастирски Ливади,
ул. „Тодор Джебаров“ бл. 33 А, партер

За контакт

office@sigmaconsult.eu

0889 77 88 88

02 4653 129
0884 460 807