Три причини да направите застраховка на домашния си любимец » Сигма Консулт – Застраховане

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти 0884 460 807

 

Три причини да направите застраховка на домашния си любимец

 

Ако имате домашен любимец, вероятно го смятате за част от семейството и го третирате по същия начин (може би дори по-добре). Повечето хора обаче не застраховат домашните си любимци, но такова застраховане се превръща все повече в необходимост, а не е лукс.

 

Домашните ни любимци също боледуват.
Независимо от широко разпространения мит, котките нямат девет живота, нито пък кучетата. Животните ни се нуждаят от редовни прегледи и дори могат да страдат от хронични болести или потенциално опасни състояния, които да се нуждаят от диагностика и лечение. Каквото и да мислим за тях, животните не са суперхора. Не са имунизирани нито за болести, нито за алергии, диабет, тумори. Те също страдат от счупвания, нараняваня и тн. В спешни случаи или за редовни посещения при ветеринаря, застраховката за домашен любимец може да покрие солени  неочаквани медицински разходи.

 

Разходите за грижа за домашните любимци нараства.
Благодарение на модерната медицина се откриват нови лекарства, технологиите за лечение напредват и помагат за спасяването на живота на кучетата и котките ни дори от смятани в миналото за фатални състояния. Но тези развития в терапиите струват пари, а разходите за ветеринарно лечение в един момент могат да се окажат тежки за домашния бюджет.

 

Застраховката на домашното ни животно е част от грижата за финансовата ни безопасност. Дори пухкавия ни приятел да остане здрав и без инциденти дълго време, сигурността, която дава мисленето, че евентуални разходи са покрити, си струва всяка стотинка. Купуването на застраховка е заслужаваща си опция за тези, които нямат бюджет за месечни спестявания за спешни случаи.

 

У нас застраховка на домашни любимци се предлага например от „Групама”, които са разработили услугата съвместно с най-добрите ветеринарни клиники в София, което облекчава разходите със 70%.

 

Застраховката предлага три пакета. Най-високият застрахователен лимит е 2100 лв., а застрахователните премии варират между 9.75 лв. и 15 лв. на месец.

 

В зависимост от нивото на избрания пакет, застраховката за домашни любимци покрива на първо място медицински разноски при злополука и заболяване, разходите за лекарства при злополука и заболяване, а в определени случаи и разходи за профилактика. Поема се също така ангажимент за подсигуряване на второ медицинско мнение при препоръка за хирургическа интервенция. Съществува и   възможността за покриване на разходи, направени в следствие на отменено пътуване поради заболяване на домашния любимец, както и на такива, свързани с нанесени вреди от домашния любимец на трети лица.

 

Сигма Консулт - всички видове застраховки

Всички видове застраховки

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти

Избери застраховка: