Таня Велкова – топ брокер с голям късмет! » Сигма Консулт – Застраховане

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти 0884 460 807

 

Таня Велкова – топ брокер с голям късмет!

Днес ви представяме Таня Велкова, един от топ застрахователните брокери в България и създател на „Сигма консулт”

 

Ти как започна да се занимаваш със застраховане?

Не съм си и помисляла, че някога ще се занимавам със застраховане. Стана съвсем случайно – при мен хубавите неща се случват винаги “ей така просто случайно”.

В началото няколко години започнах да работя за една дама, Биляна, а после тръгнах по своя път. И съм й много благодарна, късметлийка съм –  попадам на точните хора, точното място, в точното време!

Вече 15 години се занимавам със застраховане и всеки ден е различен, всеки ден се запознавам с различни хора, които имат различни случаи. Смятам, че не бих могла да намеря по-интересна работа!

 

Какъв е най-важният ти принцип, Таня, как успяваш да спечелиш клиентите си на своя страна?

През толкова много минах в „Сигма”, но никога не съм се отказвала от най-важния си принцип –  държа на личното отношение между мен и клиентите ми. На това уча и екипа ми, който мога да кажа, че е страхотен – в това отношение също имам голям късмет, защото винаги съм попадала и работила със свестни хора.

 

 Как се променя бизнеса през годините, какви са твоите лични наблюдения?

Когато започнах преди 15 години, пишехме всички полици на химизирани бланки, мазоли ни излизаха по ръцете!  Правехме най-вече Гражданска отговорност, Каско и тук-таме някакво имущество. Но после започнаха да се променят нещата. Клиентите стават все по-взискателни, питат, интересуват се много, четат, имат много информация и това е супер. Получава се хубав контакт между нас, защото аз винаги съм искала и не спирам да ограмотявам хората.

Полудявам, като виждам, че застраховат автомобила, а това дали си жив и здрав, как ще защитиш семейството и децата си е на последно място. За българина сякаш ламарината е по-важна от всичко останало… Тази нагласа искам да променя и го правя! Радвам се, че много от клиентите на „Сигма” мислят като мен. Това е едната – нагласите на хората се променят и това е чудесно.

Другата е, че на пазара навлиза онлайн застраховането и в „Сигма” разбираме това и работим в тази посока. Създаваме приложение за сключване на застраховки, плащане на премии, помощ, завеждане на щети – все услуги, които един брокер извършва, а бъдещето е с 3-4 клика да се случват нещата.

 

Как минава един твой работен ден?
Интересни неща правя. Сутрин пием кафе с колегите, говорим, правим задачките и от там стъпваме на педала – клиенти, застрахователни компании, банки, счетоводство. И така е всеки ден и все пак нямаме един ден еднакъв с друг!

Моля се на Господ да съм жива и здрава, да съм все толкова щура и да си обичам все така работата. Аз съм от малкото хора, които в неделя не казват „Оф, утре съм на работа…” . Единствено лятото чакам с нетърпение, защото обичам морето.

 

То ли е твоето място?


Да, обичам го, то ме зарежда, цяло лято мога да не мръдна от плажа. Там се раждат повечето ми идеи.

 

Ти без какво не можеш?
Не мога без семейството ми и приятелите ми. И искам на тях да благодаря, на синът ми Ники, на семейството и приятелите ми, че ме подкрепят! И разбира се на екипа на „Сигма”, без който няма да съм най-якия брокер! J

Сигма Консулт - всички видове застраховки

Всички видове застраховки

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти

Избери застраховка: