Пет причини да имаш личен застрахователен брокер » Сигма Консулт – Застраховане

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти 0884 460 807

 

Пет причини да имаш личен застрахователен брокер

По определение застрахователният брокер е посредник и юридическо лице, което продава продуктите на много застрахователни компании за тяхна сметка. Брокерите са обект на лицензиране и постоянен надзор от Комисията за финансов надзор. Освен това заплащат такси, уредени с Кодекс на застраховането, поддържат и застраховка на професионалната си отговорност и т.н.

 

Но, ако излезем от сферата на сухото определение, брокерът е доверен и високоспециализиран консултант, който работи с целия застрахователен пазар така, че да осигури най-добрите условия и защита на клиентите си. Именно това е  първата причина да имаш собствен брокер.

 

Брокерът работи за интересите ти, изследвайки постоянно пазара и осигурява най-добрите условия и покрития, спрямо нуждите ти така, че да си сигурен, че не пропускаш нищо. Съществено предимство пред директният контакт със застрахователни компании е, че той чете „малките букви” и е сигурен, че клиентът му не остава на тъмно по отношение на необходима информация.

 

Брокерът може да се намеси, в случай на спор по изплащане на застрахователно обезщетение, което гарантира повече пари обратно в портфейла ти.

 

Брокерът знае, че не си застрахователен експерт и отделя време да обясни ясно нужните детайли така, че да си наясно къде и за какво даваш парите си.

 

Удобно е – следиш всичките си полици лесно, тъй като са на едно място без риск от хаос и объркване.

 

Услугите на брокера са безплатни за теб. Неговото възнаграждение се включва в застрахователната премия и се дължи от застрахователната компания.

 

 

Сигма Консулт - всички видове застраховки

Всички видове застраховки

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти

Избери застраховка: