Нещата, които всеки сноубордист или скиор трябва да знае » Сигма Консулт – Застраховане

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти 0884 460 807

 

Нещата, които всеки сноубордист или скиор трябва да знае

Зимният сезон вече е в разгара си и планинските курорти са пълни с любители на белите спортове.

Някои имат опит, а други тепърва прохождат, но и за едните, и за другите сега ще представим правилата, които трябва да спазват, докато са на пистата. Именно на пистата, тъй като фрирайдърите следват едни други правила (доколкото може да се говори за такива), които са предмет на отделна тема.

Уважение към другите

Не случайно поставяме това правило на първо място. Най-важното нещо с което трябва да подходите, стъпвайки на пистата, е да знаете, че не сте сами на нея и че трябва да се съобразявате с останалите.

Самоконтрол

Не по-малко важно е да имате трезва представа за собствените си способности и да се движите по пистата, съобразявайки се със всички околни фактори и условия като: време, състояние на терена, участници в трафика и др.

Избор на маршрут

Силно препоръчително е да предвиждате маршрута, по който ще се спускате, тъй като винаги има някой по-бавен от вас, когото не бива да застрашавате.

Спиране, тръгване, изпреварване…

При всички положения, движението по пистата не означава единствено „напред и надолу“. Макар че трябва да се избягва, особено в тесни участъци и при липса на видимост, понякога се налага спиране. Случва се, естествено и да паднете, но най-важно е по възможност да се придвижите встрани, в интерес и на своята и на чуждата безопасност. Включването и тръгването впоследствие, също трябва да се случва след внимателно оглеждане и преценка.

Когато си бърз, не бива да си арогантен! Подминавайки другите скиори и сноубордисти по пистата, трябва да спазвате дистанция, така че и подминатите да имат достатъчно място и възможност за свободни движения и реакция.

Придвижване пеш

Слизането, качването и въобще движението пеш се извършва задължително извън пистата. Ако се намирате на нея, изберете най-краткия и безопасен път настрани.

Знаци и маркировки

Знаците и маркировките са задължителни за всички скиори и сноубордисти. Представете си какво ще стане, ако не го правите с автомобила си на улицата! Скоростта на бялата писта е не по-малко опасна и инцидентите се свеждат до минимум, ако всеки спазва правилата.

Оказване на помощ

На пистата важи кодекс: Всеки е длъжен да спре и да помогне на пострадал!

В тази връзка е необходимо винаги да носите лични документи в себе си, за да се лигитимирате, ако сте свидетел на инцидент или ако самите вие сте участник в такъв.

Сигма Консулт - всички видове застраховки

Всички видове застраховки

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти

Избери застраховка: