Как да предпазя семейството си и собствеността си от киберпрестъпления » Сигма Консулт – Застраховане

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти 0884 460 807

 

Как да предпазя семейството си и собствеността си от киберпрестъпления

Светът е по-свързан от всякога, а технологиите еволюират много бързо. Докато свързаността прави живота ни по-удобен в много отношения, то това създава и условия за киберпрестъпления, на които лесно можем да се окажем жертва. Ето три мерки, които можеш да предприемеш веднага:

Оцени своята уязвимост вкъщи.
Киберекспертите на AIG смятат, че до 2020 г. ще има 50 милиарда IoT устройства (това са всички устройства, които могат да се свържат с wifi мрежа и да обменят данни). Липсата на секюрити протоколи на умните домашни устройства отваря вратата за криминални посегателства, свързани с кражба на лична информация, инвазиране на личното пространство, което ни прави уязвими.

Като минимум мярка, трябва да си запознат със секюрити протоколите на всички смарт устройства вкъщи, докато производителите не започнат да работят с общи стандарти за сигурност. Редовна промяна на ID и паролите с по-сигурни и осигуряване, че смарт устройствата ти получават редовен секюрити ъпдейт, заедно с изключване на усторйствата от мрежата, когато не са оперативни, са нещата, които можеш да направиш веднага.

 

Бъди предпазлив в социалните мрежи.
Много хора се крият зад предполагаемата си дигитална си анонимност, за да използват социалните мрежи като платформа за изразяване на лично мнение или да постват съдържание без да си дават сметка за свързаните с това рискове. Това те прави уязвим и мишена за какви ли не посегателства – от тормоз, през изнудване, до съд. Давай си сметка за репутацията ти, емоционалния стрес и дори финансовите последици от необмислени изказвания преди да се впуснеш в свободно плуване из социалните медии.
Това, което можеш да направиш веднага е, да планираш по-добре участието си в социални медии, да ограничиш броя им и да се увериш, че близките ти са наясно с вероятните последици от тяхното поведение в социалните мрежи.

 

Извлечи максимална полза от застрахователните си избори.
Ако все още не работиш с независим застрахователен консултант, трябва да знаеш, че има специалисти, които са съсредоточени изключително върху семейства със значителни активи и познават в детайли свързаните с начина им на живот рискове. Доверен застрахователен брокер би имал достъп до застрахователните решения, които не могат да бъдат закупени другъде, например по-високи лимити на застраховка „Гражданска отговорност” или услуги за намаляване на загубите. В резултат от такова сътрудничество, можеш да увеличиш финансовата си защита, като първо намалиш шанса изобщо за възникването на вредни събития.

 

по материал от http://www.worth.com

Сигма Консулт - всички видове застраховки

Всички видове застраховки

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти

Избери застраховка: