Десет любопитни факта за застраховането по света » Сигма Консулт – Застраховане

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти 0884 460 807

 

Десет любопитни факта за застраховането по света

Французинът Макс Ерве–Жорж има застрахователна полица, която му позволява да търгува акции въз основа на цените от миналата седмица. Договорът му е известен като  „най-глупавият договор, сключен някога” и се предполага, че Макс вече притежава застрахователната компания.

 

Астронавтите от програмата Apollo не са били одобрени за застраховка „Живот“ и NASA не ги е застраховала. Това ги е накарало да прибягнат до интересен ход – раздавали са „застрахователни автографи”, подписвайки се точно преди излитането с очакването, че стойността на автографите ще нарастне в случай на смърт.

 

Starbucks плаща повече за здравни застраховки на служителите си, отколкото за кафе.

 

Иран елиминира списъка на чакащите за трансплантация на бъбреците, като стимулира несвързаните донори с финансова компенсация и здравна застраховка.

 

В Япония запалените голфъри купуват застраховка, за да се защитят на игрището. Правят го, защото, ако направят hole-in-one се предполага, че трябва да купят подаръци на всички. По този начин застраховката ги покрива за партита на стойност  до $ 3000 на цена от $ 65 годишно.

 

Амишите вярват, че застраховката е недоверие в Божествения план и, че социалното осигуряване е отживелица, стремеж да доживееш колкото можеш повече. Така че отказват да се застраховат здравно и да имат каквато и да е социална сигурност.

 

Холандия е единствената страна в света, където е задължително всеки да има частно здравно осигуряване. Премиите не се основават на възраст или здравословно състояние, а на доходи и са средно 100 евро на месец.

 

Няма застрахователна компания, която да застрахова продукциите на Джеки Чан. Затова той лично обучава собствените си каскадьори и изплаща медицинските сметки от собствения си джоб.

 

В Лондон застраховка „Пожар” може да се закупи  от 1682 г.  Закачвали са метална плоча застрахованите къщи и така, в случай на пожар, компанията е гарантирала, че ще има кой да дойде да гаси пожара.  За сгради, които не са били застраховани, пожарът е гасен само в случай, че застрашавал околните сгради.

 

Годежните пръстени са евоюирала форма на „застраховка за девственост” в случай, че годеникът си позволи да „повреди” булката преди сватбата, а после я изостави.

 

 

Сигма Консулт - всички видове застраховки

Всички видове застраховки

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти

Избери застраховка: