Всичко, което знаем за въвеждането на системата „бонус-малус” до момента » Сигма Консулт – Застраховане

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти 0884 460 807

 

Всичко, което знаем за въвеждането на системата „бонус-малус” до момента

Системата „бонус-малус“ се очаква да направи застраховката „Гражданска отговорност“ по-евтина за изрядните шофьори и по-скъпа за неизрядните. Това е справедлива крачка, която е очаквана и от потребители и от застрахователи и, освен на джоба, се очаква да повлияе върху черните статистики за ПТП.

 

Системата се очаква да заработи от началото на следващата година. Миналата седмица това беше съобщено от председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн-Гури, която участва в конференцията на Асоциацията на българските застрахователи, посветена на пътната безопасност.

 

Ще бъдат свързани базите данни на всички застрахователи, на Гаранционния фонд и на КАТ. Така компаниите ще знаят колко нарушения има водачът, какви са и ще определят цената на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

 

Методиката  се изработва в момента – предстои международният консултант, избран за въвеждането на системата „бонус-малус“, да предложи математически модел, по който да бъде определена стъпката за конкретното нарушение на пътя.

 

Сигма Консулт - всички видове застраховки

Всички видове застраховки

Застраховки гражданска отговорност, автокаско, домашно имущество, пожар, кражба, злополука, помощ при пътуване, живот и пенсии, търговски обекти

Избери застраховка: